Клиент разкри схема на измама в ресторант на Боровец, от която става ясно, че не е единственият опарен. Схемата е нелепа, но пък може да развали всяка екскурзия в планината. Оказва се, че можеш да хапнеш, пийнеш и да си тръгнеш измамен с фалшиви пари.
"В една хубава августовска вечер решихме да се поразходим и съответно след това да похапнем в курорта Боровец, в ресторант "Белият кон".
 
До тук всичко е много хубаво и приятно, но съответно проблемът стана, когато трябваше да си платим сметката. Храната, обслужването и всичко останало бяха на ниво, но за съжаление не и рестото, което получихме.
 
Иначе така любезната сервитьорка, която цяла вечер шеташе из масите, носеше поръчките, беше така любезна и сладкодумна, в един момент се оказа доста изпечена измамница.
 
Правеше впечатление, че на всяка една маса, където имаше клиенти, освен любезното обслужване, тя много добре и продължително разпитваше хората от кога до кога са в Боровец, къде са отседнали, кога си тръгват, какво работят и всичко останало, което ще й бъде полезно като информация.
 
Носят ти сметката, виждаш каква сума пари дължиш, съответно си я заплащаш и ако имаш да получаваш ресто, примерно 10, 20 или 50 лева, една от банкнотите в рестото задължително ще бъде фалшива!", пише в сигнал до dnes.bg Иван Иванов.
 
Той стигнал до този извод, след като на няколко маси имало фалшиво ресто. Някои си тръгнали и дошли на следващия ден, но заведението не работело.
 
"Всеки път, когато носеше сметката, на въпросната сервитьорка винаги и свършваше смяната и нейна колежка ще взима следващи поръчки, защото тя бързала за автобус, тъй като не била от Боровец и нямало впоследствие с какво да се прибере. Така, във въпросната вечер изгоряха няколко посетителя на този ресторант, като всеки с различна сума, било то 10 или 20 лева.
 
На упоменатите банкноти размера на хартията не е като на истинската банкнота, наблюдава се разлика от един сантиметър. Воден знак липсва, като на пипане самата банкнота е доста по различна от оригиналната. Измамени клиенти, които не са обърнали внимание на момента и решават на следващия ден да се върнат в "Белият кон" остават "приятно" изненадани от факта, че въпросното заведение не работи, както и следващите 1-2 дни. Явно се процедира на принципа един ден ще работим, шест дни ще почиваме, а именно в събота вечерта ще изкараме пари за цялата нова седмица", допълва Иванов.
 
Според него се избирали жертви, които след разговорите със сервитьорката ставало ясно, че само уикенда са на Боровец или си тръгвали на следващия ден.
 
"В повечето случаи така любезната сервитьорка се оправдава, че тя не е виновна, работи постоянно с пари, не знае от къде са се появили фалшивите банкноти и не носи никаква отговорност, но всеки път е изнервена, уплашена и готова да припадне, като актриса от филм искаща да спечели наградата "Оскар".
 
На вратата на заведението на едно малко листче, написано с химикал, може да се открият данните на ЕТ "Йорданка Иванова – Никос" и работно време от 10:00-22:00 часа. За жалост, няма телефон на управител или човек, който да ти обърне внимание.
 
Надяваме се да бъде обърнато внимание на този проблем, за да няма в бъдеще измамени хора, които освен, че са си заплатили всичко, което са консумирали, оставили и бакшиш, ами трябва да бъдат "ужилени" от една сервитьорка измамница", завършва сигналът на Иван Иванов.