Отговор на този въпрос ни дава едно любопитно видео, разпространено от националното автомобилно дружество на Словакия (Národná diaľničná spoločnosť), доказващо за пореден път, че неспазването на правилата за движение по пътищата е особено опасно в тунели.
Записите от видеото са направени от камерите в няколко от тунелите в страната, показващи ни много ясно какво може да се случи при пренебрегване на основните правила за движение в тунели, пише fakti.bg. А те не са много, някои от тях са неписани, но е силно препоръчително да се спазват.

Като за начало е необходимо да се спазва достатъчна дистанция от поне 70 метра спрямо превозното средство пред вас. Изпреварването в тунел също не е добра идея. За колите без автоматични светлини, пък е задължително включването на фаровете.

Трябва да се спазва и определеното ограничение на скоростта, както и да се следи за светлинната сигнализация на входовете на тунелите. В противен случай е твърде възможно да се озовете в някоя от ситуациите, показани във видеото. Вижте.