Рибари от югозападния хърватски град Ровин уловиха огромна риба тон. Тя е с дължина повече от 3 метра и тегло около 340 килограма и е възможно да се окаже, че това е най-голямата риба тон, улавяна от рибар, уточнява Канал 3.
Морското създание е хванато на 10 морски мили от брега. Капитанът на риболовния кораб Озрен Божич и двама рибари се мъчили 2 часа и половина, за да я извадят от водата. Божич разказва, че лови риба от 15 години, но такъв улов не е виждал.

Божич, който е професионален рибар, става медийна звезда за втори път. През август миналата година той постави първия си национален рекорд като хвана риба тон, дълга 2,8 метра и тежка 260 килограма, а сега подобри собствения се рекорд и е на път на него да бъде присъден и световният. Според специалисти най-голямата риба тон, хващана от рибари любители, е тежала 335 килограма. На дължина рибата тон може да достигне 4,6 метра, а на тегло цели 684 килограма.

Миналогодишният улов на капитана беше използван като реклама за местните ресторанти. Главният готвач, който купи рибата от Божич, направи от нея 750 порции, които бяха сервирани на туристите в Ровин.

Божич е роден през 1976 година. Той е рибар от 14-годишен. За себе си споделя, че най-големият му трофей е червената риба тон, уловена миналата година.