Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва внимателно следи действията на турските ВС в северната част на Сирия и подкрепя стремежа на страната да се бори с международното зло в лицето на забранената в Русия терористична групировка „Ислямска държава”. При това обаче руската страна призова Анкара да съгласува военната операция със сирийските власти, съобщава ТАСС.
„Внимателно следим действията на турските въоръжени сили в северната част на Сирия. Искаме отново да обърнем внимание на необходимостта да се спазва международното прави и всичките военни действия на територията на суверенната държава да бъдат съгласувани със законното правителство на тази страна”, отбеляза Захарова.
 
Освен това, говорителката на външнополитическото ведомство на Русия отбеляза, че опитът от Дараа трябва да бъде използван в цялата територия на Сирия. Москва поне се надява, че това е възможно. „Руската страна се надява, че опитът от Дараа ще бъде използват, за да се прекратят боевете в Сирия”, добави Захарова.
 
Тя припомни, че в Дараа е приключено с тероризма, защото властите са разрешили на терористите да се изтеглят в Идлиб по безопасен коридор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!