Две канадки, обвинени в опит за трафик на кокаин на стойност над 30 милиона австралийски долара (23 милиона американски долара) в Сидни при пристигането си с туристически лайнер в Сидни, са документирали бляскавата си ваканция в социалните медии, преди да бъдат арестувани през миналите почивни дни. 23-годишната Мелина Роберж и 28-годишната Исабела Лагас са пътували с лайнера „Морска принцеса”, чието пътуване започнало във Великобритания. След това корабът посетил Канада, САЩ, Колумбия, Перу и Окланд, преди в неделя да пристигне в Австралия.
Двечките, заедно с техния спътник 63-годишният Андре Тамин, бяха изправени пред съда в Сидни в понеделник, след като бяха заловени с 95 килограма кокаин в багажа им. Триото, родом от Квебек, сега ще трябва да прекара известно време в затвора, защото срещу тях са повдигнати обвинения във „внос на търговско количество на контролирана дрога”.
 
При това, поглед в социалните мрежи на задържаните показва как двете млади дами са празнували безкрай в месеците преди ареста си. Снимки показват как те участват в редица дейности – от пиене на коктейли от кокосови орехи на плажа до управляването на АТВ-та през пустиня – в хода на своята ваканция на стойност 15 000 долара.
 
Според профила ѝ във Фейсбук Роберж работи в магазин за бижута в Квебек, но профилът ѝ в Инстаграм е пълен с фотоси, на които тя едва е облечена в бански и се разхожда из доста екзотични места в Еквадор и Перу.
 
„Преди ме беше страх да напусна малкия си град, но сега въобще не искам повече да го виждам. Защото светът е много хубав и много си заслужава”, гласи пост под една от снимките.
 
Профилът на Лагас във Фейсбук не се отличава много от този на нейната приятелка. В него също могат да бъдат видени нейни снимки, на които тя е облечена в бански, които почти нищо не оставят на въображението.