С условни присъди се размина триото студенти от Аграрния университет, които бяха монополизирали бизнеса с дрога сред колегите си. Людмила Андонова, 23 г., Любомир Георгиев, 25 г., и Драгомир Амбарев, 23 г., бяга наказани с глоба по 5000 лева за всеки и по 3 г. условни наказания с 5 г. изпитателен срок, предаде Марица.
Тримата наведоха глави в залата, докато съдия Екатерина Роглекова четеше присъдата. Людмила закри лице с шепи и захлипа. Приятелят  Любомир я прегърна, за да я успокои.

Момичето бе арестувано през ноември м.г., след като в стаята  в студентското общежитие "Чайка" беше открита марихуана и електронна везна. Людмила учеше специалност "Лозарство и градинарство", 4 курс. Тя е от Петрич. Гаджето на Любомир Георгиев и приятелят му Драгомир Амбарев живееха на квартира.

В жилищата и в автомобила "Фолксваген Пасат", управляван от Людмила, полицаите откриха близо 2,5 килограма марихуана, 300 грама амфетамин и 19 таблетки екстази. Студентката се снабдявала на едро с дрога от приятеля си Любомир. Той носел стоката от родния им град Петрич.

Двамата прекъснали връзката си и се разделили, но останали в общия бизнес с дрога. Предлагали трева и амфетамини на приятели и колеги от университета. 

Тримата студенти престояха близо 5 месеца зад решетките, след което бяха пуснати с парични гаранции. Вчера съдът ги измени в подписка. След шумните арести и съдебни дела студентите са прекъснали следването си. При разследването са използвани специални разузнавателни средства, след като клиент на Людмила подал сигнал за незаконния  бизнес.