45-годишната Сара Конър от Австралия и гаджето й британският DJ Дейвид Джеймс Тейлър бяха ескортирани от полиция до плаж на о-в Бали. Двамата са обвинени, че на 18 август са убили полицай. Пред стотици очевидци, журналисти и служители на реда, двамата трябваше да направят възстановка на събитията. 
Това се наложи, след като туристите смениха няколко пъти версиите си за нощта на убийството. Влюбените твърдят, че не са убивали мъжа. 45-годишната австралика първо казала, че са се прибрали в хотела след спречкване с полицая, после пък заявила, че се опитала да разтърве гаджето си, който се сбил с жертвата, пише Канал 3.

По време на разпитите обаче DJ-ят признал, че ударил с бутилка от бира полицая. Британецът нарекъл служителя на реда "лошо ченге". Двамата туристи отишли да се оплачат на полицая, защото чантата на Сара била открадната. Вместо да им помогне, той влязъл в пререкание с тях, твърди двойката. 

Убитият е открит мъртъв на плажа с над 40 прорезни рани.

Възстановката влезе в световните медии. Полицаите са карали обвинените в убийството на полицая да повторят всяко свое действие по сценарий, който бил четен на микрофон.

Тъй като двойката влюбени лежат в различни килии, те се възползваха от случая, за да се прегърнат и целунат, което още повече възмути тълпата зяпачи на плажа.