Столичните ченгета удариха вчера автоморга с крадени коли за близо 300 000 лв. Возилата били само последни модели. „Като влязоха вътре полицаите и все едно попаднаха в пещерата на Али Баба. Такова нещо никой не е очаквал, само последен писък автомобили”, коментираха свидетели на операцията в столичния кв. Орландовци”, цитирани от Телеграф”.
Около 12 ч в района на Битака почерняло от полиция. Никой обаче не мислел, че ченгетата ще нахлуят в дома на съседа им Асен Николов. Той живеел в хубава къща с голям двор, където складирал чаркове от коли и работел като продавач на части. Сред оглозганите скелети на други коли обаче блестели чисто нови автомобили със свалени номера.

В хода на извършеното претърсване на адреса те установили на място паркирани множество крадени автомобили – различни марки- „Мазда”, „Опел”, „Ситроен”, „БМВ” и др, произведени 2015- 2016 година. Намерени са части от автомобили, обект на противозаконно отнемане, както и регистрационни табели от обявени за издирване МПС- та. Иззети са  устройства за заглушаване на алармени системи и за привеждане на моторните превозни средства в движение.

Асен Николов вече е наричан в квартал „Орландовци” Али Баба заради моргата си, оказала се луксозен гараж за крадени коли. Както БЛИЦ писа той бил арестуван зрелищно, като не успял да окаже никаква съпротива.

„Всичко стана пред погледите на жена му и децата му, не знаем дали са били наясно с бизнеса му”, коментираха съседи на семейството. Асен е познат на МВР от години. Той е бил хващан да кара коли с чужди регистрационни табели, както и за кражби на возила. И трите чисто нови автомобила са крадени от София. Тепърва ще се проверява дали в моргата има части от други гепени коли, както и кой е зареждал пещерата на Али Баба.