Пловдивската фирма за производство на чанти „Паралел” ООД, е ощетена с над 17 хил. евро от дъщерна фирма на италианския моден гигант „Армани”, предаде ''Марица". Управител и съсобственик на българското дружество е последният директор на „Чайка” до приватизацията Николай Кисимов. След раздържавяването на фабриката през 1997 г. отваря собствен цех за производство на дамски чанти, които изнася основно за Италия. Поради финансови затруднения миналата година той и съдружникът му продават част от активите си на италианец, който живее в България.
Точно преди сделката обаче изработват огромна поръчка за „Армани”, като посредник на световната марка е дъщерната им фирма „Р&М студио” със седалище в Модена - Италия. Чантите под марка „Emporio Armani” за сезон 2015/2016 г. се изработвали в Пловдив основно с италиански материали и модели и се окачествявали от техния представител в България Оливо Черон. Нито една бройка не тръгвала за Ботуша, преди да бъде одобрена от него. След експедицията на по-голяма част от поръчката от „Р&М студио” започнали да превеждат пари на „Паралел” ООД, но най-неочаквано отказали да издължат остатъка по 4 фактури в размер на 37,466 хил. евро. 

Вместо да заплатят парите, на 23.12.2015 г. изпращат нотариална покана до пловдивската фирма, с която  дават ултиматум до 10 дни да заплати на „Р&М студио” сумата от 205 623,92 евро заради претърпени материални вреди. Истината е, че част от декоративните елементи имаха малки дефекти, а 110 броя чанти не успяхме да ушием заради недостиг на материали, а това се знаеше от Оливо Черон, респ. от неговите шефове. Като техен специалист по качеството той бе изцяло отговорен за експедицията на чантите, както и за решаването на всички проблеми с доставката на материали, коментира Николай Кисимов. След получаване на нотариалната покана той решил да заведе дело срещу „Р&М студио” и да оспорва финансовите им претенции, но италианците го изненадали с друг неочакван ход. 

Предложили да му платят първо 10 хил. евро, а после още 5 хил. евро, а той да забрави, че му дължат над 37 хил. евро. Те пък от своя страна щели да си затворят очите за неустойката от 205 623 евро. Стана ми много болно от тези пазарлъци и нелоялното отношение. В крайна сметка склоних да ми платят 20 хил. евро и наистина ги получих. Ако не бях се съгласил, щях да загубя и тях, каза г-н Кисимов. 

Тази история вече е приключила. Ако г-н Кисимов има някакви претенции, те се решават в съда. Така лаконично Оливо Черон коментира случая с чантите.