Ген. Румен Радев разкри коя е жената, обявена за негова любовница. Той отново заяви, че това е законната му съпруга, с която се събрал след развод с бившата.
„Нямам навика да афиширам личния си живот. Когато отговорих на въпрос преди време за семейното ми положение, аз не излъгах. Така шумно афишираната от тези снимки любовница, е моя законна съпруга. Нормално е, когато искат да снимат, да си направят справка. Децата ми са на 13 и на 15, бившата ми съпруга е прекрасен човек и майка на децата ми и ние сме намерили форма, в която да се грижим за тях”, каза още Румен Радев пред bTV. Поводът бе разпространените от някаква електронна медия снимки, с твърдението че на тях той е спипан с любовница. 

„Жената до мен, съпругата ми, се казва Десислава. Питах я за президентската надпревара, питах децата, питах и родителите ми”, разкри още той.

Той и Десислава имат общо три деца - двете негови и едно от бившия й брак. Синът й е по-голям от неговите деца, завършил е Испанската гимназия и е състезател по волейбол.