Най-малко 100 000 лева глоба ще отнесе фирмата, която ремонтира столичния бул. „Витоша”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, докато проверяваше друг ключов обект- бул. „Владимир Вазов”, предаде "Монитор''. Изпълнителят ДЗЗД „Витоша 2014” ще отнесе санкция заради забавяне и некачествено изпълнение. 
Точната сума още се изчислява защото общината използва машината на Агенция „Пътна инфраструктура”, която трябва да установи дали качеството на асфалта е добро. Ако тя установи дефекти фирмата ще трябва да ги отремонтира за своя сметка. В хода на ремонта кметът лично върна на няколко пъти майсторите, за да отправят хлътнали шахти и лоши скосявания на тротоарите. Санкцията трябва да послужи за урок на изпълнителите на този обект, а и на останалите. Безкомпромисни сме, когато става въпрос за ремонтите в столицата, отсече Фандъкова.

Тя съобщи още, че на 13 септември ще бъде пуснато движението по бул. "Владимир Вазов". Вече е положен износващият пласт асфалтобетон в участъка от ул. "Осогово" до ул. "549" в северното и южното платно. В отсечката от ул. "549" до ул. "Поп Груйо" остава полагане на износващ пласт асфалтобетон, дооформяне на кръстовищата и полагане на постоянна маркировка..

За да не се превърне трасето в състезателна писта пък от КАТ ще поставят камери, за да дебнат джигитите Това е градски булевард и независимо че е нов, трябва да се спазват ограниченията на скоростта, обясни кметът. Тя посъветва пешеходците "да не пресичат булеварда отгоре, което се прави често, защото е много опасно".

Кметът отбеляза, че работата по всички строителни обекти в столицата се изпълнява в срок. Реконструкцията на ул. "Козлодуй" трябва да приключи до средата на ноември, а на ул. "Богатица" - до края на годината заедно с тази на бул. "Черни връх". Ремонтите там са тежки - освен че се поставят нова пътна настилка, тротоари и осветление, на подмяна подлежи и мрежата на "Топлофикация" и "Софийска вода".