Искате да ни поставите в състезание с БСП? Не мисля, че в момента всички партии чакат РБ, за да започне състезанието на идеите. Ние имаме едно доста стабилно дясно-центристко управление. Това заяви образователният министър и лидер на ДБГ Меглена Кунева по повод анонса на Антон Хекимян, че Столетницата ги е изпреварила с обявяването на кандидата си за президент.
„Ако въпросът не е кой, а какво, смятам, че и РБ и ГЕРБ са много напред в това отношение. РБ има поне 3 кандидати, които са много достойни хора.”, заяви още Кунева.

Тя обаче обвини Хекимян в издънка, тъй като на видеостената в студиото се появиха имената на проф. Велислав Минеков, Трайчо Трайклов и Гроздан Караджов. „Тук липсва ген. Съби Събев. Да внесем яснота наистина”, заяви Кунева.

„Ако всеки един кандидат е кандидат на някоя партия, той никога няма да стане кандидат на блока”, добави още тя.

Вие няколко пъти казахте, че съм успял да изпързалям Радан Кънев, нека и вас сега да ви изпързалям по темата Корман Исмаилов – Касим Дал, опита да я контрира водещият, но неуспешно, тъй като видепремиерът реши да довърши мисълта си.

Все пак тя коментира и нейния съпартиец като каза: "Присъствието на Касим Дал в Турция не влияе на решенията в РБ".

 

"Единственият, без който блокът успя да оцелее е г-н Кънев. Той просто се изолира, блокът не се разпадна, след това се върна. Единството на блока означава никой да не узурпира говоренето от блока. Това, което аз правя е да защитавам, постиженията на членовете на блока", смята още Кунева.

Тя коментира и посещението на Бойко Борисов в Турция. По думите ѝ това е било правилно решение. "Няма да си говорим със страна, която е наш съсед особено в сегашното положение?", запита риторично тя.

Според нея отиването на премиера веднага след това в Германия не е оставило никакво съмнение у нея.