Американо-канадска двойка, отвлечена преди четири години от талибаните в Афганистан, се появи в кратък видеозапис, засечен в интернет от американския институт СИТЕ, следящ за активността на терористичните организации в мрежата, предадоха Франс прес и БТА.
Записът е с продължителност 1 минута и 31 секунди. В него се виждат канадецът Джошуа Бойл и неговата съпруга, американката Кейтлан Колман. През годините на пленничеството тя е родила две деца.

Двамата бяха на пътуване в Афганистан, когато бяха похитени.



В записа двамата заложници казват, че техните похитители са били ужасени и потресени от екзекуциите на талибани, извършени от афганистанското правителство. В началото на май шестима талибани бяха обесени - първи екзекуции на талибани, откакто президентът на Афганистан Ашраф Гани втвърди тона спрямо талибанския бунт.



Не става ясно кога е заснет записът, но разпространението му е в момент, в който според слухове в Афганистан е бил екзекутиран Анас Хакани, син на основателя на мрежата Хакани - Джалалудин Хакани, която е в основата на много нападения срещу местни и чужди сили в Афганистан. Той беше заловен през 2014 г.