Криминалисти са следели под лупа повече от година групата на наркобоса Иван Митов-Слънцето. Столичният кокаинов крал и хората му обаче са арестувани едва преди няколко дни при строго секретна акция в Слънчев бряг.
Според Флагман.БГ ключова роля за акцията изиграло задържането на дясната ръка на Слънцето – Стойко Стоев, по прякор Чочо. 33-годишният старозагорец беше арестуван на 20-ти юли лично от началника на Криминалния сектор в РУ-Слънчев бряг Денислав Киров. 

Кримишефът засякъл съвсем случайно Чочо, докато се прибирал от работа. Започнала бясна гонка между алеите в курорта, след която Киров успял да повали двуметровия дилър и да го арестува. 
 

При ареста в Чочо са открити различни количества кокаин, марихуана, 40 грама амфетамин и около 6 грама екстази.
 

Въпреки това Стоев е освободен след изтичане на стандартната 24-часова мярка от задържането му. Чочо веднага изтичал при боса си, за да се оправдае, че не е казал и дума пред ченгетата. Групата изобщо не подозирала, че е следена изкъсо от полицията. Ченгетата запечатали в детайли срещата между Слънцето и Чочо, за когото вече имало достатъчно данни, че е водеща фигура в структурата на кокаинови крал, разкрива нашият източник.

Иван Митов-Слънцето лично не докосвал дрогата, което затруднило максимално разследващите.

Месец по-късно последвала специализирана акция срещу хората на Иван Слънцето, ръководена лично от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.