Улиците във Варна се превръщат в реки при всеки по-силен дъжд. Каква е причината и търсят ли решение на проблема в местната община?
10-минутен дъжд преди ден създаде воден ад за шофьори и пешеходци.

Едно от обясненията на общината за водния терор, на който са подложени варненци, е засиленият интензитет на валежите през последните години. Има обаче и друга причина.

На територията на общината по-голямата част от канализацията е смесена, обясни Тихомир Димов, началник на отдел „Общинска инфраструктура", цитиран от bTV.

Това означава, че битовата и дъждовната канализация се вливат в една обща канализация, но на местата, на които това позволява, те са разделени, допълни Димов.

Докато бъде разделена поне по-голяма част от градската канализация обаче, на варненци им остава да се молят природата да бъде благосклонна. Защото, ако автомобилите им пострадат, попадат в омагьосан кръг.
44 телефонни обаждания до различни институции е направила Юлия Атанасова в рамките на 6 часа, за да измъкнат капака на шахтата под колата й.

В крайна сметка Юлия се сдобива със заветния протокол от ВиК, с който ще съди дружеството и общината. Но засега ремонтът на автомобила е за нейна сметка. Както и щетите, които търпят много други варненци при всеки дъжд.