73-годишен бивш военен, сега пенсионер, седна на подсъдимата скамейка в Районен съд - Кюстендил с обвинение, че карал пиян жигулито си. Борис Драганов бил изловен от пътни полицаи в областния град в началото на месеца, докато фучал с бясна скорост, въпреки че бил изпил над бутилка ракия.
„Спряхме го на кръстовището на ул. „Батак” и „Морава”, разказаха пред разследващите полицаи от автопатрула на Кюстендил, според които това е най-възрастният пиян водач, задържан от тях от началото на 2016 година, уточнява struma.bg.

Дядото летял с почти 100 километра по малките улички в посока лесопарк Хисарлъка и първоначално не спрял на подадената му стоп-палка, заради което се наложило два автопатрула да си правят рали, докато го спрат.

При направения тест е установено, че дядото кара с 2,17 промила, а проверка в досието му показала, че през 2014 година отново бил заловен да шофира пиян, заради което съдът му наложил наказание пробация.

Районен съд - Кюстендил постанови второто му наказание за шофиране в пияно състояние да бъде „лишаване от свобода” за срок от 10 месеца условно с тригодишен изпитателен срок, както и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 22 месеца. Заради възрастта на нарушителя съдът и прокуратурата решиха, че по време на изпитателния срок спрямо обвиняемия няма да се прилагат възпитателни мерки.