Един от основателите на ГЕРБ в Кюстендил, бизнесменът Стефан Печинов, издъхна внезапно на 67-годишна възраст. Бизнесменът, наричан от близките си Парцаления крал, тъй като фирмата му е единствената в страната, произвеждаща парцали за промишлеността, починал внезапно в неделя около обяд в дома си в Кюстендил, съобщи struma.bg.
Стефан Печинов се прочу и с т.нар. „Кърваво писмо”, изпратено от него преди няколко години до Бойко Борисов, когато той и още няколко известни гербери от областния център бяха изключени от редиците на партията.
 
Снимка: struma.bg

Тогава Печинов написа до Бойко Борисов: „Боли ме, като гледам, че ГЕРБ стремглаво върви по пътя на НДСВ. Случва се поради това, че сте обграден от недостатъчно стойностни хора, които издърпват от низините още по-некачествени блюдолизци и службогонци. Българинът е интелигентен и ориентиран човек и лесно разпознава боклуците и недостойните. И авторитетът на ПП ГЕРБ пада всеки ден.

Гневът на Печинов избухна около избора на кандидат- депутати от ГЕРБ - Кюстендил.

„И двамата кандидати - бившият вече народен представител Валентин Микев и настоящият Кирил Калфин, никой не ги видя като изяви в парламента и като депутати, нито на трибуната на НС, нито по някоя телевизиите в дебати, интервюта, позиции.

Г-н Борисов, ако искате ПП ГЕРБ да просъществува и да пребъде за благото на България, дръжте здраво юздите и си вземете помощници, които разбират от политика, достойни хора. Нима не е повече от ясно, че Кирил Калфин пак, и за тези парламентарни избори, си разчиства терена, маха такива /като Вася Пешева например/, които са конкуренция при водачеството и при съставянето на кандидатдепутатската листа. И само в Кюстендил ли е така…”, пише в знаменитото „Кърваво писмо”, изпратено от Печинов до Б. Борисов преди няколко години.

Кюстендилци ще запомнят Стефан Печинов и като изкусен разказвач на истории, весел сътрапезник и баш майстор  винар, носител на няколко първи награди от месната „Винария”.

Печинов се славеше и като първия бизнесмен от новото време, заел се с търговия веднага след демократичните промени. Близки на бизнесмена разказват, че той е първият собственик на столичния текстилен завод „Ернст Телман”, който след това прехвърлил на единствената си дъщеря, от която има внук Никола. Наследникът на бизнесмена, въпреки че едва след година ще бъде абитуриент, вече е приет в Оксфорд, заради постиженията си в областта на науката.