Изплуваха нови разкрития за спецакцията, която се случи преди минути в Слънчев бряг. Бургаски полицаи проследиха гастролиращи наркодилъри и разкриха лабораторията, която е бълвала дрога към морето. Лабораторията била ситуирана в къща насред старозагорското село Хан Аспарухово. В нея основни действащи лица били задържаните от ченгетата К. И., 36 годишен, по прякор Питбула и Х. К., 32-годишен от Елхово. Страховитият прякор на Питбула идва от това, че не допуска никой да му влезе в територията, захапвал като питбул, обясниха хора от ъндърграунда.

При претърсване в къщата, са намерени и иззети 80 гр. метамфетамин /пико/, а в помещение на пристройка към къщата, пригодено за лаборатория за приготвянето на метамфетамин, са открити прибори, термометри, колби, везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетични наркотици.

Констатирано е, че приготвения в старозагорското село Хан Аспарухово метамфетамин е бил разпространяван от наркодилъри на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. Работата по случая продължава от служители на ОДМВР – Стара Загора.

„Активно работим срещу наркоразпространението. Това е пореден случай на заловени криминално проявени гастрольори“, каза Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР в Бургас пред Труд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!