Ето ги трите най-популярни варива и ползите от тях
Темата за този вид продукти е много дискутирана, заради стомашните газове, които предизвикват
Вижте трите най-консумирани и полезни варива, присъстващи на нашата трапеза в наши дни:
Боб
Бобът има висока хранителна стойност. Съдържа витамини от групата В и С, белтъчини и малко мазнини. Най-често консумираме боба печен или сварен. Боб чорбата е традиционно българско ястие.
И това е интересно: Кафето на закуска е полезно - четете още на най-полезния сайт zdrave.to
Леща
Лещата е много популярна храна не само в България, но и в Турция и Индия. Тя пристига в Европа от Азия, като факти за нея има още от преди 8000 години. Тя е отличен източник на минерали, цинк, калий, мед.
Нахут
Нахутът е една от най-ранно култивираните от човека култури. В Турция присъства на всяка маса под формата на различни ястия. В България го консумираме предимно под формата на леблебия и хумус.
0 Коментара: