32-годишният Емил Димов от пловдивският квартал „Кючук Париж” остава в ареста, реши днес съдът в града под тепетата. Срещу бабаита е повдигнато обвинение за опит за убийство след междусъседски скандал. Димов е наръгал многократно с нож в корема и главата комшията си Мирослав Иванов, на 36 г. Сагата започнала заради лют словесен двубой между обвиняемия и 15-годишната доведена дъщеря на Иванов.
Драмата с караниците се пренесла и при доведения баща на девойката. Отначало двамата мъже се сдърпали на улицата, а после агресорът отишъл в дома на жертвата и позвънил на звънеца. Отворил Иванов, а зад гърба му надничала доведената дъщеря и приятелят й. За да защити момичето, Мирослав тръгнал по стълбите надолу с Димов, с идеята била да го отдалечи от младежите. На площадка на стълбите двамата се скарали, Димов, който е осъждан за кражби, извадил нож и започнал да нанася удари където свари на опонента си. Разтървал ги приятелят на доведената дъщеря и откарал в болница пострадалият. Там обработили раните му и го освободили за домашно лечение.

След подаден сигнал в полицията Димов бил арестуван и от 21 август до днес е зад решетките. 

Жената, която живее на семейни начала с Димов заяви в съда днес, че любимият и е жертва, а не нападател и всичко станало е при самоотбрана. Според нея докато Димов се прибирал, бил причакан от Иванов и доведената му дъщеря на улицата. Двамата го погнали да го млатят с летва, накована с пирони. Преглед показал, че по-младият мъж наистина има наранявания от пирон по главата. Ударите били толкова силни, че летвата се счупила в гърба на Димов.

Според адвоката му той се опитвал да се защити от зверския побой, за това и размахвал нож. Защитникът заяви, че не клиентът му, а Мирослав е агресивен и  често участвал в побоища. Не Павлов, а Димов е жертвата, каза адвокатът, но въпреки прочувствената пледоария, агресорът остана за постоянно в ареста. Заплашват го до 10 години затвор. 

Кристина ИВНОВА, БЛИЦ