Няма опасност да бъда кандидат за друг пост. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в отговор на въпрос дали тя ще бъде номинацията на партията за „Дондуков” 2.
„Имам амбиции и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Ще продължа да ги спазвам”, подчерта Цачева пред БНР.

„ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури. Ще ги узнаете съобразно сроковете, записани в Изборния кодекс. Не е необходимо да се бърза. Кандидатът ни е ясен. В края на септември, началото на октомври ще разберете кандидатурата ни”, заяви председателят на парламента. Тя не пожела да даде конкретен отговор на въпроса дали  кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще бъде номинацията на ГЕРБ.
 
По-рано днес самата Фандъкова заяви пред журналисти, че никой не е обсъждал с нея евентуалната й номинация за президент. „Благодаря на всички, които сега ме номинират всеки ден за президент, но в момента имам нужда от спокойствие, за да си върша работата”, отсече тя. 

Днес от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че Изпълнителната комисия на партията е решила, че кандидатите  за президент и вицепрезидент на Република България ще бъдат обявени на 2-ри октомври.