Певицата Алиша Кийс, която се отказа от грима в началото на юни, се появи на червения килим на церемонията по връчване на статуетките за най-добри видеоклипове на Ем Ти Ви (MTV), по-впечатляваща от всякога. Елегантна дълга черно-червена рокля, прибрана коса и чиста кожа, показваща естествената ѝ красота.
Звездата се отказа от грима преди два месеца, споделяйки, че ѝ е омръзнало да съдят за нея по вида ѝ в "суровия свят на развлекателната индустрия", в който "всеки има някакъв коментар как изглеждаш".

Впоследствие заяви и, че това е едно от най-разумните ѝ решения, защото така преодолява натиска, упражняван върху известните жени.

Освен това разказа, че преди да започне работа върху новия си албум, е направила списък на всичко, което ѝ е омръзнало, като например "колко промиват мозъците на жените, за да мислят, че трябва да са кльощави, или секси, или желани, или идеални".

"Едно от нещата, които най-много са ми омръзнали, е останалите жени непрекъснато да ме преценяват", заяви Алиша Кийс и обясни, че когато се е отказала от грима, се е чувствала много несигурна и непрекъснато се е притеснявала да не я снимат.

Постепенно станала по-уверена, увлечена в работата по новия албум. Така се решила и на фотосесия без грим, да позира за големи списания, да излезе с измито лице на сцената.