53-годишен служител на EVN оцеля по чудо след падане от електрически стълб, който е с височина над 8 метра. Трудовият инцидент е станал около 12 часа вчера в местността "Добравата", землище на с. Осиково, общ. Девин, обл. Смолян, когато електротехникът участвал в ремонтни дейности на електропреносната мрежа.
Девинчанинът пада при покачване на дървен електрически стълб, който се счупва в основата. На пострадалия е оказана незабавна първа медицинска помощ и е транспортиран от екип на ФСМП-Девин в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив.

В лечебното заведение е приет с коремен кръвоизлив, разкъсана артерия на бъбрека и други травми. Веднага е сформиран смесен екип от уролози и съдови хирурзи, които оперирали пострадалия. На този етап все още е в реанимация, но е стабилен и контактен, уточниха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Георги". Очаква се в рамките на днешния ден да бъде преведен в стационарно отделение, но за сега остава под постоянно наблюдение, съобщава Дарик. 

От EVN уточниха, че инцидентът е възникнал по време на извършване на планови технически дейности, като е започнала и вътрешна проверка по случая. „Оказали сме пълно съдействие на разследващите органи, ние също извършваме проверка“, коментираха от пресцентъра на EVN.