Още преди година медиите в Германия съобщиха, че Audi разработва всъдеходна модификация на спортно си комби RS6. Новата версия на модела най-вероятно ще носи името RS6 allroad и ще се появи на пазара през 2017 или 2018 г., твърди изданието Autobild.de, което разкрива подробности за проекта.
Както се вижда от името, идеята е да се комбинират спортните способности на комби RS6 Avant с всъдеходните качества на модела A6 allroad quattro. Крайният резултат трябва да бъде вместителен автомобил, който ще може да се придвижва уверено както на шосе, така и по тежък терен.

Машината ще бъде предназначена за тези, които не харесват традиционните кросовъри, а основният й пазар ще бъде Китай.

Технически задачата на инженерите на Audi не изглежда сложна, тъй като трябва да се преработи окачването на автомобила и да се поставят защитни елементи по каросерията. Двигателят на Audi RS6 Avant няма да се променя, тъй като и сега той е достатъчно продуктивен.

Суперкомбито е оборудвано с 4,0-литров туин-турбо V8 мотор в два варианта – 560 и 605 к.с. Използването на този агрегат ще позволи на компанията да създаден нов модел с по-малки инвестиции. Идеята за направа на подобен автомобил не е първа за Audi.

Още преди 3 години компанията представи концептуалния си модел nanuk quattro, разработен съвместно с Volkswagen и италианското ателие Italdesign Giugiaro. Той обаче така и не бе превърнат в реалност, тъй като Volkswagen бе принуден да започне съкращаване на моделната си гама след избухналия скандал с манипулираните дизелови двигатели на концерна.

Източник: Actualno.com