Крадла задигна пари от даренията за болния Ники. Полицията търси съдействие от гражданите за установяване на самоличността, предаде Марица тази сутрин.
На 12 април млада жена заблудила служители на търговска верига на ул. “Брезовско шосе” в Пловдив, че е представител на ангажираната с благотворителната кампания фондация, и взела кутията с дарени пари.

Хората, които разполагат с информация за самоличността, могат да сигнализират в Трето РУ - Пловдив на тел. 032/932 003 и 032/622 387.



Няколко часа по-късно в скандалния случай настъпи неочакван обрат.

Кутията с даренията за болния Ники не била открадната, а преместена. Това съобщи момичето, което се разпозна на разпространената от МВР снимка. Вижте обясненията на Варта Ш., които тя сама даде във фейсбук. Запазен е оригиналният правопис, пояснява "Марица".

"Това съм аз на снимката... но защо, пишете глупости без да знаете и да имате доказателства за подобно нещо. Кутията НЕ е открадната, а е взета от мен и е ПРЕМЕСТЕНА БЕЗ ДА Е ОТВАРЯНА на САВАНАТА с документите, който аз държа (на снимката) ,а родителите, на Ники (Мариела и Тoдор) , вече знаят за това. Изключително ми е неприятна ситуацията. Ники ми е приятел и не веднъж, аз също съм слагала кутии в негова помощ, за който кутии аз имам лично дадени документи от майката на Ники. Проявих самоинициятива без да информирам организационният комитет. Съжелявам за огромното объркване, което предизвиках."

Припомняме, че 23-годишният Николай е болен от лимфобластна левкемия. Битката с рака продължава. За лечението са нужни помощ и пари, които семейството на Николай няма.

Николай е приключил втори курс химиотерапия. Целта е била да бъде закрепен, за да му се направи костно-мозъчна трансплантация, която да бъде извършена в германска клиника.
Нужната сума е близо 210 000 евро.

 

PayPal: [email protected]

Дарителски сметки:

ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN: BG42CECB979040C4360100 (в лева)

ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN : BG56CECB979044C4360100 (в евро)

Николай Тодоров Попов

DMS NIKI на номер 17 777