Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Иван Я., на 47 г. от гр. Пловдив. Пловдивчанинът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 
На 26 август 2016 г. в града под тепетата Иван Я. е шофирал лек автомобил „Пежо 306“. На кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ е възникнало спречкване между него и  60-годишен водач на лек автомобил „Рено Лагуна“.  Поводът бил отнето предимство при преминаване на намиращо се наблизо кръгово кръстовище. При светване на червен сигнал на светофара на кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ Иван Я. слязъл от колата и отишъл до шофьора на „Рено Лагуна“, който бил спрял успоредно на него. Обвиняемият  отправил обиди към 60-годишния водач и му нанесъл удар с юмрук в лицето, за което бил подаден сигнал в полицията.

 Иван Я. е задържан в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура- Пловдив ще приключи бързото производство в законния 7-дневен срок и ще внесе обвинителен акт в съда.  
 
За последните десет дни Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда три обвинителни акта по бързи производства за хулиганство на пътя, като в два от случаите са постановени осъдителни присъди спрямо извършителите.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ