„За разлика от другите три сгради, нашият тютюнев склад, който изгоря, никога не е бил със статут на единична културна ценност, нито към датата на придобиване, нито към момента. За нашия имот никога не са заявявани инвестиционни намерения за развитие на жилищни или друг вид търговски сгради, подобно на съседни на нас имоти. За съжаление, компанията ни беше поставена под общ знаменател с италианските инвеститори в съседство, от чиито складове тръгна огнената стихия”. Това заяви управителят на „Галакси Инвестмънт Груп” Константин Бояджиев. В момента компанията анализира преките загуби от пожара, понеже имотът е бил поддържан и в добро състояние.
Според него е необходимо да има цялостна и последователна визия за развитие на този квартал, каквато днес липсва. За пловдивчани е важно всички институции да престанат да се обвиняват, да подобрят комуникацията по между си и да поемат конкретните си ангажименти. В закона за паметниците на културата има достатъчно лостове, чрез които недобросъвестните инвеститори да се задължат да поддържат сградите си в добро състояние. 

„Добре разбираме, че истински ценни са историческите сгради, на които е съхранена тяхната автентична архитектура. Затова заявихме готовност, въпреки че нашият склад не е културна ценност, да сътрудничим активно за възраждането на Тютюневия град. Това можем да направим чрез организирането на публична дискусия, на която да се изготви план за възстановяване и развитие и да се набележат стъпки, това да се случи”, коментира още Бояджиев. 

Управителят на „Галакси Инвестмънт Груп” разказа още за кошмарната нощ: „Когато след часове видяхме как пожарът се разрасна и в нашия склад, направихме всичко възможно да го ограничим да не се прехвърли и на други съседни сгради, защото щеше да стане още по-страшно. Имаше искри, които хвърчаха по покривите на съседните постройки. Една наистина тежка нощ - мобилизирахме целия ни наличен екип, не спахме през нощта, обезопасявахме района за да няма по-големи щети и не дай Боже - пострадали. Пожарът е една голяма трагедия за всички – за пряко засегнатите, за хората в квартала, за нашия град”.