Изключително куриозен случай, достоен за сюжет от филм на Емир Костурица, се случи в масивите на Районния съд в Несебър. Магистратите в града са пратили за 4 месеца в затвора циганина, заради това, че карал пиян – с 1,23 промила алкохол в кръвта, пише "Флагман".
Фрапантното е, че смуглият индивид не само няма постоянен адрес. Той изобщо няма дом! Живеел на палатка край Гробищния парк в Несебър. Бил от Стара Загора, но лятото дошъл да си намери работа в Несебър. В катуна бил заедно жена си и децата си.

Нямал книжка, но това изобщо не му е попречило да кара кола. Циганинът си купил тунинговано БМВ 318 I за няколко хилядарки в началото на лятото и не спирал да обикаля с него в Несебър, ... и да пие. Това е продължило почти през целия летен сезон.

На 23 август, около 21 часа, той най-после е спрян от катаджии за проверка на ул.“Иван Вазов“ в Новия град. Полицаите веднага го арестували, а прокуратурата образувала бързо досъдебно производство.

Ромът явно е посъветван да се признае за виновен и осъден ефективно на 4 месеца затвор. Той е с богато криминално досие, предимно за кражби, заради това и влизането зад решетките няма да е нещо ново за него. Тъй като няма книжка не му се налага забрана да управлява МПС.