Тази сутрин управителят на общинска фирма „Паркстрой” Красимир Петров е подал оставката си пред кмета Георг Спартански. Това съобщи лично кметът по време на редовното оперативно заседание в Общината с ръководителите на дирекции и отдели. Оставката идва след скандалния случай в петък, за който по-рано днес информираха на пресконференция общинските съветници Христомир Христов, Светослав Доков и Христослав Михайлов, пише "Топновини".

Кметът Георг Спартански обяви, че ще поиска извънредна сесия на общинския съвет, за да бъде разгледана молбата за напускане на Петров. Очаква се това да стане до края на тази седмица.

Кметът съобщи още, че има своя кандидатура за шеф на "Паркстрой". Това е Дамянка Владимирова, директор на „Приходи от местни данъци и такси”. 

Повод за смяната на ръководството на общинската фирма е скандалът, за който съобщиха трима общински съветници по-рано днес. Те разказаха, че по време на проверка, били заключени в стопанския двор на "Паркстрой", а управителят Красимир Петров се нахвърлил с обиди и заплахи  върху тях.

Кметът потвърди, че  в петък по телефона му се обадил единият от заключените съветници  и след като отишъл на място е станал свидетел на диалога между тримата съветници и управителя на „Паркстрой”, като се е опитал да прекрати нападките между тях. „И двете страни бяха силно афектирани, но по-афектиран поне по видимите признаци чрез репликите, които отправяше и изразите, които използваше, беше управителят на Паркстрой”, каза Спартански.

Той подчерта, че няма да оттегли жалбата си, депозирана в Административния съд съд срещу решението от юли на абщинския съвет за избор на нов управител на „Паркстрой”. Според Спартански  решението е  незаконосъобразно, както и за нецелесъобразно, тъй като избраният управител  е неподходящ да заеме този пост..

Няма да обслужвам нечистоплътни мераци и финансови апетити както към „Паркстрой”, така и към останалите общински фирми, заяви кметът Георг Спартански.