Фалшива страница призовава потребителите във Фейсбук да отворят линк и да го споделят, за да спечелят два безплатни билета за всички полети на Ryanair по случай 35-ия рожден ден на компанията.
Самият линк видимо се различава от реалния сайт, освен това превозвачът е на 31 години, а не на 35 и не предлага билети първа класа.

Въпреки всичко измамата се разпространи светкавично във Фейсбук за отрицателно време преди обяд, като потребителите споделят масово. Не е ясно какви са целите на фалшивия сайт, но Ryanair предупреди в социалната мрежа хората да бъдат внимателни за измамата, предупреждава Канал 3.

В края на миналата година нискотарифният оператор заведе дело срещу Google и туристическа агенция eDreams заради фалшива реклама, припомня chronicle.bg. Компанията обвини Google в показване на несъщестуващи предложения на Ryanair чрез уебсайта на eDreams. 

Авиокомпанията обвини eDreams и затова, че използва поддомейни с имена като Ryanair Cheap Flights и е създала фалшивия „www.Ryanair.eDreams.com“. С това според Ryanair сайтът подвежда потребителите.