Атентатор е хвърлил бомба в дома на ръководителя на обществените радио и телевизия в Косово. Взривно вещество е било хвърлено в задния двор на Ментор Схала, генерален директор на Косовското радио и телевизия, съобщават официално от Прищина, цитирани от изданието newcastleadvertiser.co.za.

Инцидентът е станал късно в неделя. Според властите по всяка вероятност взривът е причинен от ръчна граната. По думите на самия Схала експлозията е била силна, но за щастие няма пострадали, тъй като по това време семейството е било вътре в къщата.

Припомняме че, на 22 август граната беше хвърлена в двора на централата на обществените медии в Прищина, причинявайки материални щети. За момента не са известни нито извършителите, нито вероятните мотиви за нападенията. В правителствено съобщение властите определиха инцидента от неделя като „криминално деяние срещу медийната свобода в Косово“.

Медийни наблюдатели многократно са предупреждавали, че журналисти и медии в Косово са обект на заплахи заради своята работа, но досега не е имало директно нападение срещу някои от тях.