Кошмарен се оказа неделният ден за автомобилистите и пътните полицаи във Варна. Катастрофите с пострадали хора не са никак малко, за съжаление при една от тях смъртта си намери 23 -годишен мъж от с Острово, обл. Разград, пише "Петел".

Най-тежкото произшествие вчера станало около 22:30 часа, на АМ «Хемус», до изхода от магистралата към ул. «Ат. Москов», съобщават от полицията във Варна . 28-годишният водач на «Фолксваген» Б.И., по време на движението си в крайна лява лента, застига и блъска «Шевролет». В резултат на сблъсъка вторият автомобил се отклонява вдясно, преминава през мантинелата и се преобръща на пътното платно на ул. «Ат. Москов». Вследствие на инцидента водачът на шевролета (23 г. от с. Острово, обл. Разград) е загинал на място. Дете, което е пътувало във фолксвагена е получила контузни наранявания. Изясняват се причините и обстоятелствата довели до инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Ето и хронологията на другите пътни инциденти с пострадали хора от вчера:

Около 10:35 часа, на пътя между Варна и Бургас, на разклона за м-ст «Харамията», е възникнало произшествие. 55-годишният водач на  «БМВ», турски гражданин, не спазва разпоредбите на пътен знак «Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска  «Форд», който се движи в посока Бургас. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил (49 г.), която получава контузия на лява ръка, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

Около 13:15 часа, на пътя от с. Синдел за с. Юнак, общ. Аврен, 49-годишният водач на  «Фолксваген» Б.Р. от с. Гроздьово, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се преобръща. Вследствие на инцидента са пострадали трима души – двама мъже (45 г. и 51 г.) и жена (22 г.), които получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

Около 14:00 часа, на АМ «Хемус», 45-годишният водач на мотоциклет «Харли Дейвидсън» С.А. от Варна, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в предпазна мантинела вляво. Вследствие на инцидента мъжът получава контузни наранявания, прегледан и освободен, без опасност за живота.

25 минути по-късно, на път за с. Оброчище, на около 500 м преди м-ст «Чатал чешма», 26-годишната водачка на  «БМВ» М.Н. от Царево, обл. Бургас, поради движение с несъобразена скорост по време на завой на дясно, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно «Опел». Вследствие на инцидента са пострадали пътници от двата автомобила. Мъж на 44 г., пътуващ в първия автомобил, е получил контузия на ребра, а жена на 30 г. от втория автомобил получава контузия на ключица. Двамата са прегледани и освободени, без опасност за живота.

Около 16:00 часа, на АМ «Хемус», водачът на  «Форд», румънски гражданин, поради движение с несъобразена с мократа настилка скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в предпазна мантинела вляво. Вследствие на инцидента е пострадала 31-годишна жена, която се е возила на предната седалка. Същата получава комоцио, прегледана и настанена за наблюдение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.