Агресивен питбул се превърна в кошмар за жителите на Българово. Всекидневно той нападал малки кученца и освен към животните звярът е агресивен и към хората, предаде Флагман.
Домашният любимец на Виолета Тенева от Бургас е една от многото жертви на кучето-убиец. Ужасената жена разказа потресаващата история за свирепото куче.

„Майка ми, която живее в Българово излезе на следобедна разходка с малкото ни дворно куче. Минали са по улица „Димчо Дебелянов”, когато изведнъж свиреп питбул изскочил от една от къщите. Огромното животно било без намордник, но на каишка, но лесно успяло да се освободи и по много жесток начин напада нашето кученце!”,разказва Виолета, която е потресена от случилото се.

В резултат на схватката, четириногият е с множество тежки травми и е с риск за живота си. В момента е настанен във ветеринарна клиника в Бургас, където претърпя операция.

„Кучето-убиец, което причини всичко това на моя домашен любимец е умъртвило и други малки кучета в района на училищния двор в Българово. Съседка на майка ми също е потърпевша, когато преди около два месеца и трите ѝ кучета са  осакатени от въпросния Питбул”, сподели още Виолета.

След инцидента Бобчо е във ветеринарна клиника, където претърпя операция.

Според местните собственикът на кучето-убиец е Минчо М., който е устройвал публични боеве с животни. Заради това питбулът му бил толкова жесток.

Жителите са сезирали кмета на града Йордан Йорданов, но той реагирал доста нехайно, въпреки че е съсед на стопанина на това куче. Дядото на Минчо М. също е вдигнал ръце от внука си и кучето му. Пред изплашените си съседи той обяснил, че многократно имало сигнали срещу питбула, но той не можел да му въздейства на внука си.

Хората са притеснени за това, че ако в случая пострадалите са животни, същите могат да бъдат и хора или деца, играещи в училищния двор, където Питбулът често се разхождал.