Строежът на мол Марково тепе е на финалната права и той ще отвори със сигурност преди Коледа. Специално видео, показва пътя до най-новия мол под тепетата. Част от него е заснето с дрон и показва Пловдив от различен ъгъл. Направена е и виртуална разходка в мола.
Последната пречка пред отварянето на най-новия мол в Пловдив скоро остава в историята. Започва събарянето на къщата, която се намира на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Гладстон", предаде TrafficNews.bg

Община Пловдив ще даде точно 404 000 лева за къщата на ъгъла „Руски” и „Гладстон”, която пречеше за оформяне на вход към мола и разширяването на кръстовището. Дела за имота се водят от близо 15 години заради оценката на къщата. През годините различните собственици на имота искаха суми за него от порядъка на 1 милиона лева.

Данъчната оценка на имота бе 197 хиляди лева.  Последно съдът постанови, че обезщетението трябва да 545 000 лева през 2010 година, но започнаха нови дела.

Докато течеше поредната съдебната сага за къщата, тя бе продадена от управителя на мол Марково тепе Александър Костов. От своя страна той е продава на Община Пловдив, която вече може да започне с реконструкцията на улицата и изграждането на ухото към търговския център. Така в следващите дни се очаква да започне събарянето на имота. 

В същото време рекламни пана на мол Марково тепе се появиха на Главната улица на Пловдив. На тях ясно се вижда входа на търговския център без къщата, която го скриваше.