Twitter е една от най-големите социални мрежи интернет, която свързва всеки ден стотици милиони потребители. Огромната популярност на платформата е причината да бъде обект на сериозен интерес и от страна на хакерите. Експерти по сигурността на ESET откриха нова заплаха, която се разпространява в Twitter и излага на риск личните ни данни. Името на вируса е Twitoor и може да инфектира устройствата с Android, информира digital.bg, позовавайки се на DigitalTrends.
Хакерите могат от разстояние да го накарат да инсталира мобилни приложения на смартфона ви от предварително създадени зловредни акаунти в Twitter. Новият вирус е от типа "Троянски кон" и може да открадне не само лична информация на потребителите, но също данни за техните кредитни карти и банкови сметки. От компанията ESET твърдят, че Twitoor съществува от поне един месец и се разпространява, чрез текстови съобщения и URL линкове към сайтове със зловредно съдържание. 
 
Трява да отбележим, че вируса е ограничен единствено до Twitter и не може да се изтегли от Google Play. По този начин трябва да бъдете много внимателни, докато си комуникирате в микроблогинг платформата. Експертите съветват да използвате сигурни антивирусни програми и да избягвате кликването върху съобщения и линкове на съмнителни акаунти. Twitoor е поредното доказателство как хакерите стават по-иновативни и се възползват от огромната популярност на социалните мрежи в интернет.