Гърците вече ни броят питиетата. Много от хотелите в Халкидики въвеждаха ограничение до 8 водки или ракии на човек, дори да сме на база ол инклузив, пише "Телеграф".
"Това важи само за високоалкохолните напитки като водка, узо, джин, уиски. Ако искаш да пиеш повече от осем чашки с вечерята например, трябва да си платиш допълнително", разказаха туристи. Има и хотели, в които забраната за 9-а чашка все още не е въведена и летовниците пият колкото си поискат. Въпреки това там барманите водят статистика кой колко е изпил и отбелязват в специални таблици консумацията на алкохол.

"Записваха си поръчаните питиета от всеки с чертички, като в каубойските барове", обясниха екскурзианти. 

Туристи се оплакаха и за политиката с чадърите на плажа в курорта Неа Потидеа в Халкидики. Там а резервираш сянка на пясъка, трябва да платиш минимум 3,5 евро консумация от бара. Цената е на човек, което означава, че за един чадър двама души броят поне по 7 евро за кафета, бира или безалкохолни. 

Оказва се, че това не дава гаранция, че чадърът остава за теб през целия ден на плажа. "Персоналът, който отговаря за чадърите, дебне кога ще отидеш на обяд например, сгъва ти кърпата, която си оставил под чадъра, прибира я някъде при себе си и настанява други хора под сянката. Така на практика един чадър се продава колкото пъти. Освен това не дават и касови бележки за поръчката", жалваха се туристи.

В хотелите пък гърците вече са въвели такса "телевизор". Който иска да гледа, трябва да се бръкне 5 евро на ден, за да му дадат дистанционното. Същата е тарифата и за ползването на климатик.

Нашенци се оплакаха и от обслужването в някои ресторанти. "Дадпйа ни меню и се оказа, че половината ястия, описани в него всъщност не се предлагат. Обясниха ни, че ако искаме да ядем точно тях, ще ни ги сготвят в някой от следващите дни", разказаха туристи.