Луната е в знак Рак. От 09:24 ч. до 11:13 ч. ще се движи на празен ход, затова не се препоръчва да се предприемат важни и нови неща. След края на периода нощното светило преминава в знак Лъв. Днес Луната сключва хубави аспекти с планетите.
27-ми лунен ден е за мистично преображение, свързване с духовните източници, ден за постигане на божествена мъдрост и знание. Символ на 27-ми лунен ден е тризъбеца. Ден на Нептун, свързан е с водата. Този период представлява хармонично съчетание на разума с интуицията. Полезно е да се занимавате със самообразование. Християните свързват този ден с легендата за падането на манната небесна.

Днес е много подходящо време за медитативни практики, но без концентриране върху определени изображения. Свързан е с лечителството, молитвите и светлите надежди за бъдещето. Опасно е да се гледа в днешния лунен ден огледало. Добре е човек да е на път и да не се привързва към определено място, да се слуша музика (но не и рок - това е тежка музика, която действа на долните чакри), да се общува с природата. Сложността на този ден се състои в това външната подвижност да се съчетае с пълното вътрешно разпускане и откритостта ни към тънката информация. Качествени изменения на духовно равнище. Трябва да бъдем по близко до семейството си и близките ни хора, да им помагаме. Не зацикляйте върху конкретни житейски и особено битови проблеми.

Бизнес – подходящо време за благотворителност. Всички останали операции с парични знаци са обречени на неуспех. Затова е желателно да се посветите изключително на спонсорство. Счита се, че парите дадени за благотворителност, създават светла карма и в последствие носят богатства, както материални, така и духовни.

Секс - Много е важно в основата на секса да стои любовта, близостта, приятелските отношения, а не само чистата физиология. Идеално време за първи полов контакт или за зачатие. Опасно е да се прави секс във вода или до вода, тъй като може да предизвика здравословни проблеми и заболяване на пикочо-половата система.