Подарък за ЧРД уби двама ученици, а още две момичета са в болница. Това е фаталният Фолксваген "Пасат", който катастрофира на пътя за Перник в петък през нощта, пише "Телеграф". На място загинаха 18-годишният собственик на колата ковчег, 16-годишната Ели, а две нейни приятелки все още се лекуват в пернишката болница.
От полицията в миньорския град коментираха, че немска кола е летяла със 170 километра в час, преди да се разбие в дърво.

Деветокласничката Ели и двете нейни приятелки отишли на кръчма в петък вечерта в село Стефаново. Около 1:30 след полунощ решили да се прибират, а техен 18-годишен познат им предложил да си закара до Перник. "Шосето не е добро, дори опитен водач трябва да е с повишено внимание, какво остава ученик, който едва ли не вчера е взел книжка", коментираха полицаи.

Младежът се фукал кави скорости може да вдига, като натискал педала на газта до дупка. Километражът показал фаталните 170 километра в час, разказаха запознати с разследването. На един от завоите обаче момчето изпуснало волана и директно полетели към крайпътното дърво. 

Ударът бил толкова силен, че пасатът буквално отрязал дървото. "Колата приличаше на топка ламарина. Дълго време се мъчехме да извадим децата. Досега в практиката не сме виждали толкова зловещ удар", разказаха спасители. По думите им във возилото имало бутилки алкохол. Не  е ясно обаче дали водачът е бил пиян или дрогиран. Назначени са експертизи, които ще бъдат готови до месец, обясниха разследващи/ Двете живи девойки, на 16 и 17 години, са били проверени в болницата и се оказало, че са употребили алкохол. "Те иначе не са шофирали и това вече е отговорност на родителите им дали им давар да оият или не на тази възраст", обясниха ченгетата. В хора на разследването на бруталния инцидент е назначена и автотехническа експертиза, която да покаже имало ли е повреда в пасата преди удара. От пернишката прокуратура издадоха обаче, че основната версия е висока скорост и малък опит зад волана. Имало доказателство, които потвърждавали, че ученикът летят със 170 километра в час.