Двамата канадци и най-добри приятели Леон Свенсон и Дейвид Тейт разбараха след ДНК тестове, че преди 41 години са ги разменили в родилния дом и са смятали погрешно техните досегашни родители за истински. Новината им бе съобщена на специална пресконференция и те избухнаха неудържимо в сълзи като в същото време поискаха разследване и отговори относно това кой е отговорен за случилото се. Според тях разкритието няма как да не повлияе на живота им оттук нататък.
Леон и Дейвид са се родили с разлика от три дни в болницата Norway House Indian Hospital през 1975 година. През всички тези години те са живели в селцето Норуей Хауз, населено от индианците кри, аборигени от провинцията Манитоба, и били заедно през цялото време на живота им досега, съобщава канадският телевизионен канал CBC.

ДНК тестът потвърдил, че момчетата са били разменени от неизвестно лице в родилния дом, който по това време се намирал под юридическата власт на федералното правителство. Пресконференцията, на която бе съобщена новината се оказа изключително емоционална. Двамата мъже не можаха да сдържат сълзите си. 

Тейт заяви, че винаги ще възприема хората, които са го възпитавали за родители, макар че сега той е част и от още едно семейство. 

Превод и редакция: БЛИЦ