Мафиотските банди в Калабрия, Италия, налагат на жителите от областта своите старинни традиции. В съответствие с обичаите, мафиотите от който и да е ранг си избират своите бъдещи жени, когато те са на около 13—15 години, информира life.ru. На момичетата им забраняват да посещават училище и да общуват с връстниците до достигането на пълнолетие, а след това родителите предават дъщерите си, за да се омъжат.
Това стана известно на обществеността след като едно от момичетата, 15-годишната Мариана, избяга от родителите си и от мафиота, за когото е трябвало по-късно да се омъжи.

"Моето семейство живее в Южна Италия в много малко градче, където всички се познават и всичко се контролира от мафията. Моят баща има малък магазин. И той, както и други е принуден да сътрудничи на мафията и да продава за тях. Всички правят така, защото иначе няма да им позволят да работят и освен това ще им отмъстят, казва пред изданието Мариана.

Девойката признава, че за бягството си тя е заплашена с наказание. Според законите на мафията, ако непълнолетната избяга от своя бъдещ съпруг или започне да се среща с връстници, то тя трябва да бъде убита или от по-големия брат, или от баща й.

"Мъжът, който иска да се ожени за мен е по-възрастен с 25 години. Той ме хареса и реши, че иска да се ожени за мен. Аз бях на 13, още не осъзнавах какво означава да се омъжа и да стана нечия съпруга. Не можех нищо да предприема и не разбирах кой знае колко какво точно се случва. Никой не ме пита дали съм съгласна. А и това нямаше да има никакво значение. Но ако семейството ми беше против, то това щеше да завърши зле за всички", разказва още момичето.

Днес в Калабрия традициите се променят и често босовете позволяват на своите бъдещи невести да ходят и да завършат училище. Но това зависи от решението на младоженеца.

"Ндрангета" (мафиотска престъпна групировка) не притежава съчувствие. Моят бъдещ мъж реши, че аз не трябва да ходя на училище. Повече от две години си стоях в къщи с мама, която ме учеше на домашна работа. Наложи ми се да преустановя отношенията си с приятелите ми. Само някои момичета можеха да идват у нас. А за големи компании, за барове, пицарии и дискотеки въобще не може и да става и дума", казва Мариана.

Според думите й, в случай на нарушаване на правилата на мафията, тя е заплашена от убийство на честта.

"Моят собствен баща трябва да ме убие като развратна жена, която опозорява рода. На него щеше да му се наложи да го направи, ако не иска да унищожат цялото ни семейство", продължава пред изданието девойката.

Полицията в Милано е започнала разследване във връзка с получената информация.

Превод и редакция: БЛИЦ