Пожарникар разплака Италия с писмо, което постави в ковчега на загиналата 10-годишна Джулия, разказва Би Би Си. Последното сбогом било написано от Андреа, който моли детенцето да прости на него и на колегите му, че не успели да стигнат навреме до нея и да я извадят жива изпод развалините, предаде "24 часа".
“Когато се върна в моя дом в Акуила, ще зная, че на небето има един ангел, който ме гледа и всяка нощ ти ще бъдеш моята искряща звезда! Обичам те, въпреки че така и нямахме възможност да се запознаем”, гласи посланието до малката Джулия.

10-годишната Джулия Риналдо спаси по-малката си сестричка Джорджия, като легнала върху нея и така я предпазила от отломките, но самата тя загинала. Дечицата бяха извадени, след като прекарали 16 ч под разрушените сгради в Пескара дел Тронто. Пожарникарят Андреа поствил писмото си в малкия бял ковчег, който стоеше редом до останалите 34 по време на погребението в събота. Броят на загиналите при опустошителните трусове в Централна Италия нарасна на 291 души, а ранените са близо 380. Най-младата жертва е 5-месечно бебе, а най-възрастната – на 93 г. Районът все още е разтърсван от вторични трусове.

Нито един оцелял не е открит от сряда вечерта. Неделните приходите от държавните музеи в Италия ще бъдат дадени за възстановителните работи. Кметът на Аматриче заяви, че иска да възстанови своя град и да върне предишното му великолепие. Министърът на културата Дарио Франческини призова италианците да посетят в неделя музеите и археологическите обекти в знак на солидарност с жертвите. Службата за гражданска защита в Италия е събрала за трите дни след земетресението над 6 млн. евро от есемеси, предаде ТАСС.