Малък частен плаж, окупиран без никакви основания, на едно от най-красивите места в Созопол разбуни местните жители. Плажна ивица на Райския залив е завзета от хотелиери, които са поставил чадъри, шезлонги, водни атракциони, дори са монтирали масивна дървена конструкция от 30-40 кв.м, предаде ''Флагман".
За да не им досаждат простосмъртни са поставени табели, информиращи на няколко езика, че това е платена зона, но конкретна цена за шезлонг и чадър не се посочва.

От смелите хора, припарили до тази ивица се иска различна сума – според националността им и външния им вид. Тя варира от 20 до 100 лева! Идеята е само една – да ги откажат да плажуват там, а местата да са само за гостите на двата хотела, намиращи в близост до ивицата.

На място се установи, че има 20-ина шезлонга и няколко водни атракционна. Всички почиващите бяха руснаци, които разказаха, че са гости на близките хотелски комплекси.

В офертите им изрично пишело, че се осигурява безплатен плаж и никой от тях не бил платил и стотинка. Спасител нямало, но това не ги притеснявало. В залива морето било спокойно и никой не можел да се удави.

И с просто око се вижда, че плажът е окупиран, без стопанинът му да е участвал на търг. Това е така, защото няма изпълнено нито едно от задължителните изисквания. Няма спасител, нито лекарски екип или необходимата по закон свободна зона. Експлоатира се всяко свободно парче земя и то за сметка на държавата.

Потърсихме и „стопаните“ на плажната ивица, но не успяхме да ги открием. Щом видя камерата ни млад мъж се изниза от ивицата и повече не се появи.

В двата хотела, намиращи се в близост, пък твърдяха, че нямат нищо общо. Базите са на подставени лица, но местните свързват собствеността им с един от най-крупните бизнесмени по Южното Черноморие, който изгради цял нов квартал в Созопол.