Никога не съм си поставял за цел да бъда вестоносец, но понякога съдбата си прави шега с хората и така се оказа, че ние, решавайки своите проблеми и търсейки изход за нас, нашият глас и възможност да говорим и с двете страни – Турция и Европа, върши работа в момента. Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти последователните си срещи в Турция и Германия, предаде „Фокус”.
Премиерът припомни и разговора си с президента Владимир Путин, тъй като Русия също е пряк участник в Сирия.

„И в Женева, и държавният секретар на САЩ Джон Кери, и външният министър Лавров във все по-умерен тон и все по-оптимистично говорят за решения в Сирия. Всичко това, което казвам да палиативни решения. Без мир в Сирия и в Арабския свят в този регион – Ирак, Либия, Сирия, Тунис, Афганистан, ние с десетилетия ще говорим за бежанския проблем и няма шанс да бъде решен този въпрос“, допълни Борисов. „Полагам тези усилия и никак не е лесно, макар и да се подценява от някои, които си мислят, че можеш да тропаш по масата и в Европа и в Турция, повярвайте ми – не е така“, завърши той. 

Министър-председателят, заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства в сливенското село Мечкарево на официалното освещаване на православния храм „Свети апостоли Петър и Павел“.