Прокурорът на Крим Наталия Поклонская, ползваща се с огромна популярност в Русия и зад граница, съобщи за своето намерение да се кандидатира за депутат в Държавната дума, пише Daily Mirror. Освен това, според изданието, Поклонская е смятана за „потенциален кандидат” за президентските избори през 2018 година.
Прокурорът на Крим Наталия Поклонсая заяви, че ще се кандидатира в изборите за Държаната дума на Русия (долната камара на руския парламент) от партията „Единна Русия”, съобщава Daily Mirror. Също така, Поклонская, включена в списъка на „най-обещаващите политици” на списание Forbes, е смятана за „потенциален кандидат” в президентските избори в страната през 2018 година, добавя изданието.  
 
Поклонская стана прокурор на Крим на 33-годишна възраст, малко след анекса на полуострова от страна на Русия през 2016 година. В свое интервю тя определи киевските власти като „дяволи от пепелище” и подчерта, че подкрепя „независимостта на Крим”.
 
Daily Mirror припомня, че Наталия Поклонская си спечели световна слава само за няколко минути след първата си пресконференция. Видео, на което тя слуша въпрос на журналист, събра около 300 000 гледания в мрежата само в Япония, въпреки това, че клипът не бе съпроводен с превод на японски. От тогава в интернет се появиха редица рисунки на Поклонская в стил „аниме”.