Зодиите разкриват доста неща - чети от характера, бъдещи и минали събития. Този път ви предлагаме да видите дали става шаман от вас. Някои от знаците са родени за това
Овен
Следвайте първия импулс
Понеже не разбирате от намеци, ще ви го съобщим директно – не, не ставате! Не сте нито за врачка, нито за гуру, нито за шаман. Мъдростта още не ви е посетила и няма да ви посети поне в следващите 15 прераждания. Иначе свръхестествените способности дремят у вас и може би се проявяват почти всекидневно в живота ви, без да си давате сметка за това. Може да култивирате тези си умения, ако непрестанно усъвършенствате ума, тялото и душата си. Следвайте първия си импулс – при вас той е проявление на шестото чувство.

Телец
Духовни водачи
За шаман не ви бива. Подходът ви към живота е практичен и не вярвате във врели-некипели. Но сред Телците са едни от най-изявените духовни водачи. Ще започнем с Буда – според мълвата в интернет той е роден под знака на Телеца. За това твърдение няма нито едно историческо доказателство. Но освен него има две личности, за чиято рождена дата спор няма – покойният папа Йоан-Павел Втори, роден като Карол Войтила на 18 май 1920 г., и Шри Шри Рави Шанкар – основателят на “Изкуството да живееш”, роден на 13 май 1966 г.

Близнаци
Ще хвърляте карти
Вие сте родени за проповедници. Устата ви, която не спира да мели, сякаш е създадена да излива медени слова в ушите на зажаднелите за духовни напътствия. Има съвсем малък проблем – ще се отегчите бързо от овчето приблейване на паството. От вас може да излезе и добра гледачка на карти таро. Близнаците често имат телепатична връзка с най-близките си роднини. Ако получите порив да усвоите висшето познание, ще ви се наложи да затворите за известно време това ваше кречетало и да започнете да се вслушвате – в себе си и в околните.

Рак
Наследници на баба Ванга
Честито! Вие принадлежите към най-надарения с ясновидски способности зодиакален знак. Подлъгани от практичността ви, околните ви подценяват и не вярват, че ставате за наследник на баба Ванга. Раците имате силно развито шесто чувство и естествено влечение към опознаване на незримия свят. Сегашния Далай Лама, 14-и поред, е роден на 6 юли 1935 г. Едно от посланията му е: “Бъдете мили, когато е възможно. Винаги има възможност да си мил с хората.” Основателят на Бялото братство Петър Дънов също е Рак – роден е на 11 юли 1864 г.

Лъв
Суетата ви пречи
Трудно е да получаваш послания от Космоса, когато в главата ти звънти собственият ти глас. А и как да се взреш в незримото, щом ореолът ти свети и заслепява. Вие, Лъвовете, сте прекалено разкошни и единствено това би ви попречило на кариерата на ясновидец или духовен лидер. Вашите пророчески способности са големи, но трябва да им позволите да се развият, като загърбите суетата и егото си. Нещо такова е преживял и католическият свещеник абат Пиер (роден на 5 август 1912 г.), създателят на движението за солидарност “Емаюс”.

Дева
Родени за шамани
Вие сте родени за шамани! Само онази част с боядисването на лицето и подскачането около огъня не е точно по вкуса ви. Иначе и най-скептичната Дева знае поне една-две вълшебни и нестандартни рецепти за изцеряване на настинка, рани и хемороиди. От Девите излизат най-добрите природни лечители. Ще развиете още повече интуицията си, ако накарате онзи досаден гласец в главата ви да спре да каканиже: “Това са бабини деветини.” Под вашия знак са родени Конфуций (22 септември 550 г. пр.н.е.), Майка Тереза (26 август 1910) и руският светец Инокентий – на същата дата, но през 1797 г.

Везни
Силна интуиция
Вие сте надарени с невероятно силна интуиция. Проблемът ви е като на Близнаците – трудно ви е да чуете вътрешния си глас, защото го заглушавате с постоянния си словоизлив с дебит от 300 думи в секунда. Тези от вас, които са свикнали да се осланят на шестото си чувство, го използват с също толкова естествено, както и останалите си сетива. Махатма Ганди е роден на 2 октомври 1869. Под знака на Везните са и виетнамският дзен учител Тик Нат Нат (11 октомври 1926) и индийският лекар и писател Дийпак Чопра (22 октомври 1947).

Скорпион
Огромна дарба
Ако сте родени под знака на Скорпиона, трябва да знаете, че ние – всичките останали зодиакални знаци, живеем в различен свят. Вашият е с приглушена светлина, наслоен с призраци, видения, енергии и мистериозни съвпадения. Нашият си е нормален, делничен свят, в който понякога се проявява някоя и друга паранормална случайност. Скорпионите усещате почти осезаемо невидимите сили. Имате огромна дарба и страстен интерес да изучавате свръхестественото. Падате си по всякакви езотерични учения. За да постигнете нещо повече, е нужно да се освободите от ревността.

Стрелец
Бива ви в целия спектър
Под вашия знак има най-много лечители, духовни учители и псевдоекстрасенси. Церителят с психоенергия Алекс Орбито, който е идвал и в България, е роден на 25 ноември 1940 г. Той неколкократно е арестуван за измама. От друга страна, природният лечител Петър Димков също е Стрелец – роден е на 18 декември 1886 г. Духовният учител Ошо (11 декември 1931) също принадлежи към бандата на Стрелците. Папа Франциск празнува рождения си ден на 17 декември. Стрелците имате свръхестествена интуиция и неудържим афинитет към философията и религията.

Козирог
Третото ви око е кривогледо
Вашето трето око недовижда. Опитва се да се взре ту в лявото, ту в дясното си братче и затова все не може да погледне право напред към бъдещето. Тоест, шестото чувство за вас е източник на притеснение – та вие сте човек сериозен, реалист, а какви са сега тези глупости, които ви се въртят в главата. Ясно е защо под знака на Козирога не са родени много гурута и шамани. Но можем да приемем, че Мартин Лутър Кинг (15 януари 1929) и писателят Карлос Кастанеда (25 декември 1925) имат роля и в духовното израстване на човечеството.

Водолей
Комбинация от Ванга и Распутин
Мнозина от вас се чувстват стари, много стари. Вие сте родени мъдреци, заобиколени от неразумни и незрели хлапетии. От ранна детска възраст сякаш знаете за света – видимия и невидимия, неща, които повечето възрастни въобще не разбират. Медитацията е един от пътищата да разграничите мислите си от интуитивната реалност и да стъпите на по-здрава основа, така че да развиете способностите си. Хуманистът Томас Мор, авторът на “Утопия”, е роден на 8 февруари 1478 г. Но това е и зодиакалният знак на баба Ванга (31 януари 1911) и на Распутин (21 януари 1869).

Риби
Компас за чувства
Вие сте като компас за чувства – вашите, но и чуждите. Имате силна интуиция и надушвате настроението и дори мислите на събеседниците. Надарени сте с ясновидски способности. Също така усещате негативната енергия – дори и на непознати, които просто минават покрай вас. Когато сте влюбени, способностите ви се увеличават многократно. Ако се опазите от деградиращи личността ви чувства като омразата и завистта, ще станете ненадминати шамани. Според изчисленията на някои богослови Исус Христос се е родил под вашия знак.

Източник: "Труд"