Премиерът Бойко Борисов откри църква в Мечкарево навръх празника „обсечене”. Това стана ясно от пост на министър-председателя и на земеделския министър Десислава Танева. Те публикуваха във фейсбук снимки от събитието.
"С министъра на вътрешните работи Rumiana Bachvarova и министъра на земеделието и храните Десислава Танева присъствахме на освещаването на новопостроената църква „Св.Ап. Петър и Павел” в с. Мечкарево, община Сливен. Строежът е започнал през 2006 г. и е завършен през 2016 г. Средствата, вложени в изграждането са над 200 000 лв. Храмът е издигнат благодарение на дарители, включително ПП ГЕРБ и Дирекция по вероизповеданията към МС. Почти всяка седмица се открива нова църква или манастир. Това дава възможност на християните да бъдат по-уверени и по-силни в Божията подкрепа. На България ѝ трябва много Божа подкрепа. Храмът е много красив, приповдигнатото настроение на хората показва, че това е правилно и ще продължаваме да го правим.", написа премиерът.

"Поздравявам жителите на село Мечкарево за обединените усилия в родното им място да има храм! С помощта на дарители църквата „Св.Ап. Петър и Павел”е вече факт. Днес присъствах на официалното откриване на храма и изразявам своето възхищение от направеното.
Откриването на църквата започна с празнична света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. По-късно кметът на село Мечкарево Георги Стоянов поздрави присъстващите и връчи на всички дарители почетна грамота за изключителен принос към изграждането на православния храм в селото.
На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов (Boyko Borissov), министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, народни представители от област Сливен, кметът на Сливен Стефан Радев, кметове на населени места, жители и гости на Мечкарево.", написа Танева.