SpaceX изпраща космическата си капсула Dragon на снабдителни мисии до Международната Космическа Станция (МКС) от 2012 г., когато стана първият търговски космически кораб постигнал такъв подвиг. Но връзката не е еднопосочна, тъй като безпилотния кораб също доставя жизненоважни проби обратно на Земята за изследване от учените.

Капсулата Dragon падна в Тихия океан със сърдечни клетки и космически мишки на борда.



Мисията CRS-9 на SpaceX достигна МКС на 20 Юли, носейки 2270 кг припаси, оборудване и научни експерименти, заедно с първия от двата нови адаптера за скачване, които ще бъдат използвани от бъдещите търговски космически кораби, които в момента са в процес на разработване.

Екипажът на МКС изпрати Dragon към Земята натоварен с повече от 1.300 кг товар. Сред важните проби, изпратени обратно към Земята са сърдечни клетки, култивирани на борда на МКС в продължение на един месец, като част от изследването на НАСА Heart Cells.

Това изследване има за цел да разбере, как средата на микрогравитация се отразява на човешкото сърце и как тези въздействия могат да варират при различни човек. Пътуването в далечния космоса, което е необходимо, за да стигнат хора до Марс, ще включва много дълги периоди от време в космоса, излагайки пътуващите на редица рискове за здравето, сред които е и възможността за атрофия на сърдечния мускул. Тези сърдечни клетки ще бъдат изследвани за клетъчни и молекулни промени с цел по-добро изучаване на сърдечните заболявания, прогресиращите лекарства и терапията за клетъчна подмяна, за да бъдат лекувани.

Космическите мишки, возещи се на борда на Dragon са част от две отделни изследвания, като и двете са насочени към изучаването на това, как промените при мишките може да са показателни за това, как човешкото тяло би се държало при бъдещи космически мисии. Изследването Mouse Epigenetics проучва промяната в моделите на генната изразеност и ДНК в органите на мъжки мишки след един месец в космоса, търсейки и промени в ДНК-то на тяхното потомство.

Другото изследване, Rodent Research-3-Eli Lilly се фокусира върху бързото влошаване на костната и мускулната маса на краката и гръбначния стълб в космоса и как това може да бъде предотвратено. Това включва сравняване на ефектите с тези на хора страдащи от загуба на мускулна маса на Земята и изпробването на антитела при мишки, за които е известно, че ги предпазват тук на земята.

До Земята бяха пратени и проби, които са част от експеримент на НАСА, Multi-Omics, изследващ човешката имунна система и как тя реагира в космическата среда на пребиотици, които са хранителни съставки предназначени да подпомогнат здравословните бактерии в червата. Изследователите правят това чрез изучаването на състава от микроби в храносмилателната система, внимавайки за  възможни биомаркери, които могат да се използват за по-доброто управление на здравето на астронавтите в космоса.