Светът на роботите скоро може да има нов член, ако кампанията на Honeybot в Inidegogo е успешна. Проектиран от китайската технологична компания Hui Yu, Honeybot е интерактивен базиран на Android робот, който използва това, което компанията нарича 3D добавена реалност (AR) за учене и забавления на деца от 3 до 8 годишна възраст.

Използвайки комбинация от 3D ефекти и технология за разпознаване на изображения и извличане на цвят заедно с предварително инсталираните приложения, възможностите, които компанията казва, че този 25.4 см роботизиран приятел може да прави може да бъде впечатляващ, въпреки че, изглежда като нищо повече от екрана на таблет, вграден в парче пластмаса с формата на робот.

Устройството със сигурност изглежда, предназначено да привлече вниманието на децата.

Например, приложението AR Aquarium учи децата за морските животни превръщайки детски рисунки в 3D рисувани анимации с участието на различни океански сцени. Дръжейки рисунка пред екрана на Honeybot, той ще я прожектира на него или може да я изпрати към смарт телевизор, посредством Wi-Fi. Въпреки че, не е напълно сигурно, че това е истинска, добавена реалност, колкото изглежда AR до този момент включва гледането през устройство, за да се види подобрена картина на света, а не да показва света на екрана. Ефектът е забавен и със сигурност ще предизвика усмивки по детските лица.



Приложението AR Yolk World работи по подобен начин, но използва 3D изображения, давайки възможност на децата да си взаимодействат с до 90 различни карти с реалистични изображения на динозаври, животни и превозни средства.

Друго приложение учи децата за да се грижат за Honeybot, както за домашен любимец, който трябва да се храни, къпе и слага да спи.

Родителите могат да използват функцията за записване на глас, записвайки поздрав или фраза, която след това може да се чуе през аудиосистемата на Honeybot, както с техния реален глас така и със забавните гласове създавани от робота. Honeybot също пее и може да чете разкази на глас.



За родителите загрижени за прекаленото взаимодействие с Honeybot, разработчиците са интегрирали контролен режим, който напомня на родителите да поставят робота в спящ режим или да го изключите напълно след 30 минути игра.

Honeybot ще се предлага с над 200 аудио и видео материали за обучение, разработени първоначално за говорещите английски или мандарин, като се очакват и още езици. Тъй като робота е на базата на Android, той работи с всички приложения в Google Play.



Honeybot разполага с 5-инчов HD дисплей и се свързва към домашната мрежа чрез Wi-Fi. Четириядрен 1.3 GHz процесор захранва мозъка на робота, а малък 3W високоговорител отговаря за гласа му.

Източник: Монитор