Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова направи изненадваща нощна визита в Слънчев бряг. Както БЛИЦ писа вчера вечерта тя е кацнала на летището в бургаския кв. Сарафово с полет от Германия, където бе заедно с премиера Борисов, пише 24 часа.
Бъчварова бе на обиколка в комплекса заедно с шефа на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов,  разговаря с полицаи, които дежурят по КПП-тата. Маршрутът й мина и покрай придобилия известност ресторант 4you, където на 8 юни възниква конфликт между групите на Митьо Очите и Божо Кравата.

Министър Бъчварова разговаря с полицаи и жандармеристи, ангажирани със сигурността и реда в Слънчев бряг. „Целта на присъствието ми тук е да се видя как колегите работят на място и да направим един анализ на направеното, което очевидно доведе до положителни резултати: увеличи се оборотът на търговските заведения, беше въведен ред, който в началото смущаваше собствениците и някои граждани. Това, което разбирам сега е, че хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни. Това е нашата цел”, заяви министърът по-късно. Според нея в Слънчев бряг е приложен подход, който се оказал много продуктивен и успешен. „Аз мисля, че е една изключително добра практика, която трябва да преценим къде кога и как да приложим отново.

Става въпрос за това, че всички институции на местно ниво, които имат контролни функции, работят заедно, координират усилията си и извършват тези проверки, които са част от техните задължения”, уточни министърът. Бъчварова  заяви, че е изключително доволна от работата на полицаите и конкретно на директора на областната дирекция Калоян Калоянов. "Искам да ги насърча да работят по същия начин. Аз мисля, че те вече са насърчени, защото виждат резултата", допълни тя.