Вътрешният министър Румяна Бъчварова е на изненадваща визита в Бургаска област. Днес по-рано през деня тя бе в Германия заедно с премиера Бойко Борисов. В момента вътрешния министър е на път за Слънчев бряг, където ще направи проверка на дейността на КПП-ата, където за първи път това лято има полицейско присъствие, съобщава в. "24 часа".
Тя ще се включи и в съвместните инспекции на данъчни и полицейски служители, които се извършват в комплекса от началото на летния сезон.

Припомняме, че акцентът от днешната срещата между Меркел и министър-председателите на България – Бойко Борисов, Хърватия – Тихомер Орешкович, Словения- Миро Церар и канцлера на Австрия – Кристиан Керн падна върху отношенията с Турция и бежанската криза. Борисов е изложил своите теми и е бил изслушан внимателно.

Както БЛИЦ писа той настоява за общо европейско решение за бежанския въпрос и проява на истинска солидарност между държавите в Европа. 

На обяда лидерите са се разбрали въпросът за сигурността на външната граница да не бъде отлаган, а да се реши възможно най-бързо. Посочено било, че се водят интензивни преговори с Мали и Нигер, за да се спре притокът на имигранти от тези две страни. В Нигер в момента гладуват 2 милиона души и ще се наложи ЕС да реши този проблем с помощ и пари, заявиха още лидерите.